2020’de Netflix’te İzleyebileceğin En İyi 10 Dizi

“Hangi diziye başlasam vakit kaybı olmaz?” diye merak ediyorsan, ininal olarak ilgi çekici ve sürükleyici 10 Netflix dizisi içeren bir liste hazırladık.

#EvdeKal sloganıyla birçoğumuzun eve kapandığı şu günlerde, Netflix’in kıymetini iyiden iyiye anlamaya başladık. Her an ulaşabileceğimiz filmler, diziler ve belgeselleri bulabildiğimiz Netflix, bir solukta başlanıp bitirilebilecek dizileriyle dikkat çekiyor. “Hangi diziye başlasam vakit kaybı olmaz?” diye merak ediyorsan, ininal olarak ilgi çekici ve sürükleyici 10 Netflix dizisi içeren bir liste hazırladık.

Sherlock: Polisiye dizilerden hoşlananlar için oldukça iyi bir seçim olan Sherlock, günümüz Londra’sında geçiyor. Dedektif Sherlock Holmes ve ev arkadaşı Doktor Watson’ın el ele verip olayları çözmeye ve suçluları yakalamaya çalıştığı dizi aslında bir mini dizi. Başrol oyuncularının her ikisi de Emmy Ödülü’ne sahip olan dizi, her biri 13 bölümden oluşan 4 sezona sahip.

The Last Dance: Basketbol tarihinin en büyük oyuncularından olan Michael Jordan’ın Chicago Bulls forması giydiği 1997-1998 yıllarına odaklanan bu mini dizi aslında bir belgesel ve oldukça samimi bir dille hazırlanmış. Spora ve özellikle basketbola meraklıysan, The Last Dance senin için en iyi dizi seçenekleri arasında yer alıyor demektir.

Lucifer: Şeytanlı, melekli, doğaüstü olaylı filmlerden hoşlanıyorsan, farklı senaryosu ile Lucifer’i dizi listende üst sıralara yerleştirebilirsin. Cehennemi terk edip Amerika’ya gelen ve suçluları yakalamayı kendine görev edinen Lucifer ve onun yardım ettiği güzel dedektifin maceralarını konu alan dizinin halihazırda 4 sezonu bulunuyor ve beşinci sezonunun da bu yıl içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Iron Fist: Marvel’in kahramanlarından olan Iron Fist, bir uçak kazası sonrası ortadan kaybolduktan 15 yıl sonra süper güçlerle donatılmış olarak New York’a geri dönen Danny Rand’in maceralarını anlatıyor. Dövüş sanatlarında usta olan Rand’in en büyük yeteneği ise, demir bir yumruğa sahip olması. Vurdulu kırdılı, süper kahramanlı dizilerden hoşlanıyorsan Iron Fist’i bir solukta izleyebilirsin.

Avatar: Filmi de çekilen Avatar, son hava bükücünün maceralarını anlatan ve yayınlandığı günden beri popülerliği kaybetmeyen bir çizgi dizi. 2010 yılında filme de uyarlanan Avatar’ın her bölümünde yeni bir macera seni bekliyor.

Titans: DC Comics’in ilk dizi denemesi olan Titans, süper güçlere sahip gençlerin bu güçlerini keşfetmesi ve bir araya gelmesi ile başlıyor. Süper gençlerin lideri konumunda ise, Batman ile yollarını ayırmış olan Robin yer alıyor. Baştan sona aksiyon dolu olan Titans’ı izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlamayabilirsin.

Space Force: Amerikan Hava Kuvvetleri’nde görevli General Mark Nair’ın yeni kurulan Uzay Kuvvetleri’nin başına geçmesiyle başlayan dizi, komedi seven izleyicilerinden tam not alıyor. Eğer sen de televizyon karşısındaki zamanını gülerek geçirmeyi tercih ediyorsan, Space Force dizisine bir göz atabilirsin.

Rise of the Empires: Ottoman: Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethi ve dünya tarihini değiştirmesi üzerine kurulu olan Rise of the Empires: Ottoman, tarihin önemli bir dönemine ışık tutuyor. Tarih konularına meraklı olanların kaçırmaması gereken dizide Tuba Büyüküstün ve Osman Sonant gibi tanıdık oyuncular da rol alıyor.

Crash Landing on You: Uzakdoğu ve özellikle Kore dizilerini takip edenlerin yakından tanıdığı Hyun Bin ve Son Ye-Jin’i bir araya getiren Crash Landing on You, Güney Koreli zengin bir kadının yaşadığı yamaç paraşütü kazası sonrasında Kuzey Kore’ye inmesi ve Kuzey Koreli bir askerin kendisine yardım etmesi ile başlıyor. Tebessüm ve hüznü harmanlayan dizi, konusu ve oyunculukları ile alkışı hak ediyor.

Alexa & Katie: Kanser hastası olan Katie ve onun en yakın arkadaşı Alexa’nın dostlukları temeline dayanan dizi, Televizyon Akademisi Onur Listesi’ne girmeyi başaran hikayesi ve oyunculukları ile dikkat çekiyor. İçini ısıtacak ve dostlarına daha sıkı sarılmanı sağlayacak türden bir hikaye arıyorsan, bu diziyi kaçırmamalısın.