Kullanmadığın Eşyalarını Takasla: Barty Nedir, Nasıl Kullanılır?

Herkesin büyük bir hevesle aldığı; ama gerek bedeni uymadığı, gerek ihtiyacı kalmadığı, gerekse de sıkıldığı için bir kenara bıraktığı çok sayıda eşyası vardır.

Hatta bu eşyalar şu an evin dolaplarında veya garip yerlerde kaderlerini bekliyor. Geçmişte bu ürünleri takas gibi yöntemlerle elden çıkarıyor ve daha çok işimize yarayabilecek eşyalar elde ediyorduk. Barty de takasın tekrar hayatımıza girmesi konusunda yeni ve inovatif bir başlangıç oldu. Barty Nedir, Ne İşe Yarar?
Barty temel olarak bir eşyanı, ihtiyacı olan bir kullanıcıya göndermeni ve başka bir kullanıcının ihtiyacı olmayıp senin çok istediğin bir ürünü almanı sağlıyor. Yani artık bir hevesle alıp bir köşeye bıraktığın gitarını Barty ile ihtiyacı olan birine iletebilir ve çok istediğin kulaklığı kolayca alabilirsin.
iOS ve Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletlere yükleyebileceğin Barty, tamamen ücretsiz bir uygulama. Barty içerisinde takas için kullanabileceğin ve özel bir para birimi gibi düşünebileceğin Barty Puan bulunuyor. Barty’e girip üye olduktan sonra sisteme eklediğin ve bir başkasına gönderdiğin herhangi bir ürün karşılığında Barty Puan kazanıyorsun. Elde ettiğin Barty Puan ile de sistem üzerinden farklı bir ürün alabiliyorsun.
Barty Puan Nasıl Kazanılır?Barty Puan, yukarıda da belirttiğimiz gibi sisteme dahil edip birisine ulaşmasını sağladığın ürün ile kazanılabiliyor. Tabii ki tek yöntem bu değil. Barty Puan kazanabileceğin diğer yöntemler şöyle:
En başta Barty’e kaydolurken hediye Barty Puan kazanıyorsun. Barty’e bir arkadaşını davet etmen durumunda ise uygulamanın belirlediği Barty Puan hesabına tanımlanıyor. Online ödeme yöntemiyle de Barty Puan alabiliyorsun. Barty Puan alırken kişisel bilgilerine ek olarak ininal Kart bilgilerini girip kolayca bu işlemi gerçekleştirebilirsin. Ayrıca ininal ve Barty’nin senin için özel olarak geliştirdiği bir kampanya da bulunuyor. ininallılara özel olarak Barty, 31 Aralık 2021 tarihine kadar 250 ekstra Barty Puan veriyor. Barty’e üye olduktan sonra 2322’e “BARTY” yazıp SMS atarak kendine özel bir kod edinebiliyorsun. Bu kodu, uygulama içerisinde yer alan “Promosyon Kodu” sekmesine tıklayıp girdikten sonra da 250 Barty Puan’ın aktif hale geliyor.
Kampanyanın detaylarına ulaşmak için “ininal Barty Kampanyası” sayfasını ziyaret edebilirsin. Barty’e Yüklenen Eşyalar Alıcılara Nasıl Ulaşır? Barty’e kayıt olup eşyalarını yükledikten sonra Barty Akıllı Değerleme Sistemi devreye giriyor. Barty Puan olarak ürünün karşılığı anlık olarak hesaplanıyor ve sana ne kadar Barty Puan kazanabileceğini iletiyor. Ürününü bir kullanıcı almaya karar verdiğindeyse satıcı olarak kargo işlemine geçmen gerekiyor. Burada da Barty ile PTT arasında imzalanan anlaşma devreye giriyor. 30 kg/desiye kadar olan gönderilerin için PTT Kargo senden sadece 10 TL istiyor. Ancak bu konuda dikkat etmen gereken önemli bir nokta var. Kargo şirketleri, desi ve kilogram cinsinden kargoları ayrı ayrı hesaplayıp yüksek olan değeri baz alıyor. Yani ürün 30 kilogram veya 30 desinin altında olsa bile bazı durumlarda anlaşmadan yararlanamayabilirsin. Barty ile Bir Ürün Nasıl Alınır? ininal ile Barty’e kaydolup 250 Barty Puanı aldın ve elden çıkarmak istediğin herhangi bir ürünü farklı bir kullanıcıya iletip Barty Puanlarını artırdın. Sırada ihtiyaç duyduğun bir ürünü Barty ile almaya geldi. Barty ile ürün alırken Barty Puan kullandığını belirtmiştik. Listelenen ürünler arasında Barty Puan’ının yettiği herhangi bir ürünü, tıpkı e-ticaret sitelerinde olduğu gibi tek tıkla alabiliyorsun. Aradaki tek fark, para yerine Barty Puan kullanman. Kısacası Barty, yeni nesil bir e-ticaret ve takas platformu olarak karşımıza çıkıyor. İhtiyacın olmayan bir ürün yerine çok istediğin herhangi bir ürünü kolayca alabiliyorsun. Bu da fazlalıklarından kurtulmanı ve bunu yaparken de başkalarının faydasına olacak adımlar atmanı sağlıyor.