Hem Okuyun Hem Dinleyin: Boodio Nedir, Nasıl Üye Olunur?

Geçmişte sesli kitap denildiğinde ilk akla gelen şey, Görme Engelliler Teknoloji Merkezi gibi kurumlar tarafından hazırlanan ve ücretsiz bir şekilde sadece görme engellilerin kullanımına sunulan içeriklerdi.

Ancak geçen zaman içinde YouTube’dan Spotify’a kadar birçok farklı mecra için sesli kitap üretilmeye başlandı ve abonelik sistemi ile sesli kitaplar uygun fiyatlı bir hale geldi. Böylece yürürken, iş yaparken veya toplu taşıma ile seyahat ederken kitap okuyabiliyorsun. Bu nedenle son yıllara damgasına vurmayı başaran sesli kitap uygulamalarından biri olan Boodio’yu senin için inceledik. Ayrıca ininal aracılığı ile faydalanabileceğin sana özel bir kampanyadan da bahsedeceğiz. Boodio Nedir, Özellikleri Nelerdir? İngilizcede “kitap” anlamına gelen “book” sözcüğü ile “ses” anlamına gelen “audio”yu birleştiren bir girişim olan Boodio, birçok farklı uygulamada da görebileceğin gibi sesli kitap sunuyor. Ancak uygulamayı alternatiflerinden ayıran önemli bir özelliği var: Hibrit okuma deneyimi olarak adlandırdıkları sistem ile okuduğun kitabın hem sesli hem de yazılı formatını bulabiliyorsun. Böylece sesli olarak dinlediğin bir kitabın ilgili kısmını metinden açıp not alman mümkün oluyor. Boodio’nun bir diğer özelliği ise kişiselleştirilmiş online kütüphaneye sahip olması. Böylece dilediğin kitabı kütüphanene ekleyebiliyor, üzerinde notlar alabiliyor ve dilersen bu notları paylaşabiliyorsun. Ayrıca kişisel kütüphanene eklediğin kitapları çevrim dışı dinlemek veya okumak istiyorsan indirmen de mümkün. Böylece metro gibi internet erişiminin olmadığı yerlerde kolayca kitabını okumaya veya dinlemeye devam edebilirsin. Üstelik indirdiğin kitaplar uygulamadan kaldırılana veya üyeliğin bitene kadar telefonunda kalmaya devam ediyor. Son olarak uygulama içi arama deneyiminde de Boodio’nun hayli iyi bir deneyim sunduğunu belirtebiliriz. Kitap adı, yazar adı veya yayınevinin adını yazıp kitaplara ulaşman mümkün. Diğer uygulamalarda olduğu gibi çeşitli kısıtlamalar sunulmuyor. 

Boodio’ya Nasıl Üye Olunur?
iOS ve Android işletim sistemine sahip akıllı cep telefonlarına indirebileceğin Boodio uygulamasına, kişisel bilgilerini girip üye olabilirsin. Üyelik işlemleri sırasında senden ininal Kart bilgilerin istenecek. Kart bilgilerini girebileceğin gibi GPay veya diğer altyapıların sunduğu kart saklama yöntemleriyle de ücreti otomatik olarak ödeyebilirsin. Boodio’nun ilk 7 günlük kullanımı ücretsiz, 7 gün sonunda da aylık 29,90 TL ödemen gerekiyor. ininal Boodio Kampanyası Nedir? ininallılara özel olarak Boodio aylık üyelik ücret sadece 9,87 TL. Üstelik bu süre 1 ayla da sınırlı değil. 31 Aralık 2021’e kadar üye olan ininallılar, kayıt tarihinden itibaren 12 ay boyunca aktif olacak şekilde aylık 9,87 TL ödüyor. Kampanyadan faydalanabilmek için ödeme ekranında mutlaka ininal Kart’ını kullanmalı ve indirim kodu kısmında da ININAL yazmalısın. ininal’ın sunduğu Boodio kampanyasının detaylarına ulaşmak için “ininal Kampanyaları” sayfasını ziyaret edebilirsin.