2020’nin En Çok Satan Oyunları

En çok tercih edilenleri, yani 2020’de en çok oynanan oyunları senin için derledik.

2020 yılı birçok oyuncu için dolu dolu geçti. Cyberpunk 2077, Among Us, Assassin’s Creed Valhalla ve adını sayamayacağımız yüzlerce oyun; Steam, Epic Game Store ve PlayStation Store gibi adreslerden satışa sunuldu.

FIFA 21
Yeni tip koronavirüs pandemisi (Covid-19) nedeniyle geliştirilme sürecinde sorunlar yaşanabileceğinin iddia edilmesiyle bir süre çeşitli tartışmalara neden olan FIFA 21, her şeye rağmen 19 Haziran 2020’de duyuruldu. 9 Ekim 2021 tarihinde çıkan oyun, VOLTA modu ile çok sevildi. Sao Paulo, Paris ve Milano gibi lokasyonlarda oynanabilen mod, sokak futbolunu yaşamana yardımcı oluyor.
Football Manager 2021
FIFA gibi her yıl güncellenen spor oyunlarından biri olan FM, 2021’de de en çok satan oyunlardan biri olmayı başardı. Doğal olarak FM 2020’den farklı bir noktada olması beklenen oyunda, seni etkileyebilecek birçok yeni özellik mevcut. Bunlar arasında en beğenilen özellik ise günümüzde futbol maçlarında kullanılan ileri istatistiklerin oyuna eklenmesi. xG yani gol beklentisi gibi ileri istatistikler, 2021’de FM deneyimini katlıyor.
Among Us

Çıkış tarihi 2018 gibi hayli eski olmasına rağmen pandemi nedeniyle evlerde geçirdiğimiz dönemde Among Us bir anda yaygınlaştı. Binlerce oyuncunun indirdiği ve yüz binlerce saatin geçtiği oyunda, basit bir mekaniğin insanları ne kadar etkileyebileceğini gördük. Hala oynamadıysan arkadaşlarınla bu eşsiz deneyime katılmanı öneririz.
Fall Guys: Ultimate Knockout
Sadece çıktığı gün 2 milyon satan ve kısa bir süre içerisinde server’ların çökmesine neden olan oyun, 2020’nin gözdelerinden. Temel olarak bir platform üzerinde koşmanı ve engelleri aşmanı isteyen yapım, renkli ve eğlenceli bir tasarıma sahip.
Cyberpunk 2077Witcher Serisi gibi “en başarılı oyunlar” listesine girmeye hak kazanan bir yapımı oyunseverlere sunan CD Projekt Red’in ürünü olan Cyberpunk 2077; bazı oyuncular için büyük bir mutluluk, bazı oyuncular için ise yıkım oldu. PS4 ve Xbox One gibi konsollarda oynanamayacak kadar kötü performansa sahip olan ve PS’in bu nedenle satıştan kaldırdığı oyun, hala tartışmalara konu oluyor. Çıkışından itibaren kısa süre içerisinde tüm zamanların en çok satan oyunları arasına girmeyi başaran yapım; cyberpunk anlatılarına meraklı olanların seveceği, aksiyon ve rol yapmayı birleştiren ender oyunlardan. Ancak çeşitli bug’lar nedeniyle oynanış açısından çok sayıda soruna sahip.
Doom Eternal1990’lı yıllardan bu yana çok sevilse de az sayıda oyun çıkardığı için çok fazla eleştiriye maruz kalan Doom Serisi’nin son oyunu, 2020’de karşımıza çıktı. Farklı birçok mekaniğe ev sahipliği yapmasının yanı sıra evren inşa etmesiyle de birçok oyuncunun beğenisini kazanan Doom Eternal, Bethesda’nın en başarılı projelerinden biri olarak gösteriliyor.
Red Dead Redemption II

Rockstar imzası taşıyan ve bugüne kadar üretilmiş en başarılı oyunlardan biri kabul edilen RDR II; Vahşi Batı’da geçen bir açık dünya oyunu. 2018 yılında konsollara ve 2019’un sonlarında da PC’ye gelen RDR II, hem PC hem de konsol tarafında gelmiş geçmiş en çok satan oyunlardan biri. Buna ek olarak oyunu farklı kılan en önemli şey ise yapısı. Ahlaki seçimlere kadar birçok farklı değişkeni içerisinde barındırması sayesinde RDR II, oyun sektörünü geri dönülemez bir noktaya sürükledi. Bu nedenle henüz deneyimlemediysen mutlaka incelemeni tavsiye ediyoruz.
Sid Meier’s Civilization VI
Civilization Serisi, yıllardan beri her oyunu ile sıralamalara girmeyi başarıyor. 2016 yılında çıkmasına rağmen 2020’de de birçok farklı oyuncuyu kendine çekmeyi başaran oyun, strateji türünün en başarılı yapımlarından biri olarak gösteriliyor. Windows, Linux, MacOS, PlayStation, Xbox, Nintendo, Android ve iOS gibi çok sayıda farklı platformdan oynayabileceğin oyun ile bir medeniyet inşa etmen ve bunu istediğin gibi yapman mümkün.
Crusader Kings III
Paradox Interactive; Stellaris ile bizi uzaya, Imperator: Rome ile milattan önceye taşıyabilen ilginç bir yapımcı. Ürettiği oyunların önemli bir kısmı “büyük strateji” olarak anılıyor. Paradox Interactive veya oyuncuların deyimiyle Paradox, birçok farklı değişkeni içerisinde barındırması nedeniyle oyunlar içerisinde hikaye yaratmana olanak tanıyor. Bir oyunda Roma İmparatorluğu’nu kurmaya, diğer oyunda coğrafi keşifler yapmaya başlayabiliyorsun. 1 Eylül 2020 tarihinde bize ulaşan CK III ise Orta Çağ Avrupa’sında yer alan hanedanlara odaklanıyor. Bir karakter seçip onunla hayatta kalmaya ve yerine geçecek veliahtları yetiştirmeye odaklanman gerekiyor.
Assassin’s Creed Valhalla
Assassin’s Creed Serisi’nin 22. ve son üyesi Valhalla’da konumuz Vikingler. Vikinglerin 800’lü yıllarda gerçekleştirdiği İngiltere istilasını konu alan yapım, Eivor adında bir karakteri kontrol etmeni sağlıyor. Ubisoft’un Montreal’deki stüdyosu tarafından geliştirilen yapım, 3 farklı genişleme paketi ile Fransa ve İrlanda gibi yerleri de detaylı olarak oyun kapsamına alıyor.
2020’nin En İyi Oyunları En Ucuza Nasıl Alınır? 2020’nin en çok satan ve en iyi oyunları arasında gösterilen RDR III ve CK III gibi oyunları; PlayStation Store, Epic Game Store veya Steam üzerinden satın alabilirsin. Bunun için de oyunu sepetine ekledikten sonra ödeme işlemine geçtiğinde ininal Kart kullanabileceğini unutma. Ayrıca Steam’in uyguladığı kış indirimlerine ek olarak ininal senin için Epic Aralık kampanyası da sunuyor. Kampanya ile yapacağın 50 TL’lik alışveriş için 10 TL indirim seni bekliyor. Tabii ki ininal fırsatları sadece bununla sınırlı değil. Diğer platformlarda da yararlanabileceğin fırsatları görmek için ininal kampanyalarını takip edebilirsin.