Kodlamak İsteyenler İçin: En İyi Online Python Kursları

Günümüzde en çok kullanılan yazılım dilleri arasında yer alan Python, veri analizinden akıllı telefon uygulamalarına kadar birçok farklı alanda kodlama yapmaya izin vermesi ile beğeniliyor.

Bu nedenle de kodlama öğrenmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olma yolunda ilerleyen Phyton’un en iyi kurslarını senin için inceledik. Ancak ilk olarak kurs için hangi platformları kullanabileceğine değinelim.

Online Python Eğitimi Nereden Alınır?
Online eğitim denildiğinde ilk akla gelen kuruluşlardan biri kuşkusuz Udemy. İngilizceden kodlamaya kadar farklı alanlarda kurslara sahip olan Udemy’de birçok farklı Python eğitimi bulabilirsin. Buna ek olarak yararlanabileceğin diğer platformlar ise Vakademi ve İstanbul İşletme Enstitüsü. Üstelik buralarda Türkçe Python kursları dışında başta İngilizce olmak üzere farklı dillerde Python kursları da bulabilirsin. Eğitim platformları üzerinde yer alan birçok eğitime ücretsiz olarak kaydolabilirsin. Ancak bazı eğitimler ücretli ve bu eğitimleri alabilmek için online ödeme yapman gerekiyor. Online satın alma işlemi için istediğin eğitim içeriğini seçtikten sonra kişisel bilgilerine ek olarak ödeme ekranına ininal Kart bilgilerini de girmen gerekiyor. Ödeme işlemini tamamladıktan sonra eğitimine hemen başlayabilirsin. Python eğitimini nereden alacağını anlattığımıza göre sıra hangi eğitimleri tercih edebileceğine geldi. Senin için öne çıkan bazı eğitimleri sıraladık. Udemy’de Yer Alan Python Kursları Dünyanın en büyük online eğitim platformlarından biri olan Udemy’e farklı şekilde üye olabiliyorsun. Klasik yöntem olan mail yoluyla üyeliğe ek olarak Facebook, Google ve Apple hesaplarında da Udemy’e kaydolman mümkün. Üyelik işlemlerini tamamladıktan sonra dilediğin ücretli veya ücretsiz Python eğitimlerine dahil olabilirsin. Udemy’de yer alan ve yüksek puan almış Türkçe Python eğitimleri şöyle sıralanıyor: Sıfırdan İleri Seviyeye Programlama: Mustafa Murat Coşkun tarafından hazırlanan eğitim, Türkçe Python eğitimleri arasında en çok satanlar kategorisinde yer alıyor. 40 saatten uzun süren eğitimin ortalama puanı ise 4,6. Python ile Sıfırdan İleri Seviyeye Programlama: Sadık Turan tarafından hazırlanan eğitim, 25 binden fazla öğrenci tarafından tercih edildi. Ortalama puanı 4,6 olan eğitim, nesne tabanlı programlamayı öğrenmek isteyenler için oldukça uygun. Python Programlama Eğitimi A-Z: Mehmet Tek tarafından hazırlanan eğitim, 2020 yılı için güncellenmiş olarak sunuluyor. Farklı kütüphanelere erişimden veri bilimine girişe kadar farklı konulara değinilen eğitim, 58 binden fazla öğrenciye ve 4,5 ortalama puana sahip. Sıfırdan Uzman Seviyesine Programlama: Farklı egzersizlere ve geniş bir anlatıma sahip olan eğitim, Levent Ertunalılar tarafından sunuluyor. 3 binden fazla öğrenciye sahip olan eğitimin puanı ise 4,8. İstanbul İşletme Enstitüsü Python Eğitimi
Mail veya Google hesabı ile üye olabileceğin İstanbul İşletme Enstitüsü (İİE), Türkiye’nin hızla büyüyen online eğitim platformları arasında yer alıyor. Birçok eğitimi çıkış sürecinde ücretsiz olarak sunan İİE, belirli bir kota dolduktan sonra ücretli eğitime geçiyor. Yani düzenli olarak İİE’yi takip edip gelecekte açılacak yeni Python eğitimlerine ücretsiz olarak katılabilmen mümkün. Ancak vakit kaybetmek istemiyorsan elbette bir seçeneğin var. Hanefi Çetinkaya tarafından verilen Python eğitimi, 10 binden fazla katılımcıya ev sahipliği yapıyor. Oldukça beğenilen eğitimin sonunda sertifika sınavına girip MEB tarafından onaylanmış bir sertifikaya da sahip olabilirsin. Vakademi Python Eğitimi Her yaştan ve eğitim durumundan insanın yazılım veya 3D gibi eğitimleri alabilmesi için kurulan Vakademi, 40 binden fazla üyeye sahip. Mail aracılığı ile üye olabileceğin platform içerisinde 100 saatten uzun bir Python eğitimi bulunuyor. Farklı veri tiplerini öğrenebilmeni veya Python ile basit oyunlar yapmanı sağlayacak eğitim, düzenli olarak indirime giriyor. Kısacası Python eğitimi almak için birçok farklı kaynaktan yararlanabilmen mümkün. Farklı bir kaynaktan eğitim alabileceğin gibi senin için paylaştığımız ve kullanıcılar tarafından beğenilen eğitimleri de tercih edebilirsin.