Evde İngilizce Öğrenmek İsteyenler İçin Çözüm Yolları

Oyunları orijinal dilleri ile oynayabilmek, yeni keşfedilen şarkıyı anlayabilmek ya da dünyayı takip edebilmek için artık İngilizce öğrenmek bir zorunluluk halini aldı.

Oyunları orijinal dilleri ile oynayabilmek, yeni keşfedilen şarkıyı anlayabilmek ya da dünyayı takip edebilmek için artık İngilizce öğrenmek bir zorunluluk halini aldı. Bu nedenle de birçok farklı metod ile çalışan online ya da offline kurslardan yararlanılıyor. Tabii ki hepsinin bazı artı ve eksileri var. Offline ve uzun yıllardır kullanılan modellere göre evden çıkıp bir kursa ya da ülkeye gitmen gerekiyor. Genellikle çok sayıda kurs materyali, öğretmen ve dersliklere ihtiyaç duyulduğu için yabancı dil kurs ücretleri oldukça yüksek. Ancak özellikle yurt dışı eğitim kursları oldukça başarılı sonuçlar verebiliyor. Evde İngilizce öğrenmek için ise kitaplardan, sözlüklerden ve internetten yararlanman mümkün. Üstelik kurslara göre harcaman gereken ücret bir hayli az. Ancak çoğunlukla hatalarını düzeltebilecek bir eğitmen olmadığı için daha fazla çaba harcaman gerekiyor. Tabii ki bunun önüne geçen ve internet üzerinden ana dili İngilizce olan kişilerle iletişim kurmanı sağlayan uygulamalar mevcut. Evde İngilizce öğrenmek için izlemen gereken yol ve çözümler şöyle:

1. Gramer Kadar Kelime Bilgisine de Önem Ver

İngilizce öğrenirken birçok insanın yaptığı hata gramere çok fazla önem verip kelime dağarcığını geliştirmemek. Bu hataya düşmemen oldukça önemli. Evde vakit buldukça yeni İngilizce kelimeler ya da bildiğin kelimelerin farklı anlamlarını öğrenmeye gayret et. Bunun için Tureng gibi online sözlüklerden yararlanabilirsin.

2. İlerledikçe İngilizce – İngilizce Sözlük Kullanmaya Çalış

Türkiye’de sık yapılan hatalardan bir diğeri ise sadece İngilizce – Türkçe sözlük kullanmaktır. Hakkını vermek gerekiyor, Türkiye’de yayınlanan İngilizce – Türkçe sözlükler oldukça başarılı. Ancak bir süre sonra sadece kelimelerin anlamanı öğrenmene yardımcı olacaklardır. Bu nedenle ilerledikçe İngilizce – İngilizce sözlükler kullanıp İngilizce bir sözcüğün anlamını o dil içerisinde öğrenebilirsin. Böylece bilmediğin farklı kelimeleri de öğrenme ihtimalin artar. Bu konuda en iyi sözlüklerden biri ise Cambridge Dictionary’dir.

3. Dizilere Şans Ver

Netflix ve BluTV gibi platformlardan yayınlanan dizileri izlemeye çalışarak İngilizce seviyeni evde hızlıca ilerletebilirsin. Eğer hızlıca ilerlemek istiyorsan çocuklar için çekilmiş dizi ya da filmlere bakabilirsin. Çünkü burada hem kelimeler neredeyse hiç yuvarlanmadan kullanılıyor hem de oldukça basit kelimelerden yararlanılıyor. İlerlediğini fark ettiğin zaman, altyazıları kapatarak devam edebilirsin.

4. Simple English Önemli Bir Araç

Dünyanın en büyük online içerik kaynaklarından biri olan Wikipedia, İngilizce öğrenenler ve çocuklar için özel bir dil seçeneğine daha sahip. Simple English olarak adlandırılan seçenekte çok basit bir gramer yapısı ve hemen hemen herkesin bilebileceği kelimeler kullanılıyor. Yani ücretsiz olarak binlerce makaleyi kolayca okuyabilirsin. Burada ilgi alanına göre hareket edebilirsin. Örneğin spor ile ilgileniyorsan rugby, Amerikan Futbolu ya da tenis gibi farklı branşlarla ilgili bilgileri İngilizce olarak öğrenebilirsin.

5. Konuşma Pratiğini Es Geçme

Dinleme ve okuma elbette İngilizce öğrenirken oldukça önemli pratiklerdir. Ancak konuşmanın yerini hiçbiri tutamıyor. Çünkü konuşma sırasında farklı konular hakkında rahatlıkla birçok kelime öğrenilebiliyor. Böylece yüzlerce farklı kelimenin telaffuzu ve anlamını kolayca kavrayabilirsin. Ancak tabii ki kendine farklı partnerler bulman gerekiyor. Bu konuda da ana dili İngilizce olan yüzlerce eğitmene sahip olan English Ninjas öne çıkıyor.

Telefonuna indireceğin uygulama vasıtasıyla Amerika Birleşik Devletleri ya da Avustralya gibi farklı ülkelerden eğitmenlerle konuşabileceğin sistem sayesinde günün istediğin saatinde eğitim alabilirsin. Ayrıca planlar oluşturman ve bu planlara göre İngilizce öğrenmen mümkün. Hocalardan dilersen gramer hakkında da yardım alabilirsin. Üstelik English Ninjas, 31 Temmuz 2020’ye kadar ininal Kart sahiplerine tüm indirimlere ek ekstra %10 indirim sunuyor. İndirimden yararlanmak için iOS ya da Android telefonuna English Ninjas’ı indirdikten sonra kayıt yaptırmanız gerekiyor. Daha sonra premium üyeliğe geçip ininal Kart bilgilerini girerek English Ninjas eğitmenleri ile çalışmaya başlayabilirsin.