Ön Ödemeli Kart Nedir? Nasıl Kullanılır?

Teknolojinin ve özellikle internet teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte, hayatımızda birçok değişiklik meydana geldi.

Bu değişikliklerden bazıları da alışveriş alışkanlıklarımızla ilgili. Teknoloji hayatımızın içerisine bu kadar dahil olmadan önce, alışverişlerimizi genellikle nakit kullanarak gerçekleştirirdik ve zaman içerisinde nakit kullanımının yerini banka kartı, kredi kartı ve diğer bazı yöntemler almaya başladı. Bu ödeme yöntemlerinden biri de ön ödemeli kart olarak karşımıza çıkmaktadır. Aralarında ininal Kart’ın da yer aldığı ön ödemeli kartlar hakkında merak edilen sorulara bu yazımızda açıklama getirmeye çalıştık.

Ön Ödemeli Kart Nedir?

Ön ödemeli kart, kredi kartının yapabildiği birçok işlemi yapabildiğin, risksiz, nakit taşıma derdini ortadan kaldıran ve herhangi bir banka hesabına ihtiyaç duymadan harcama yapabilmeni sağlayan bir ödeme aracıdır. Ön ödemeli kart kullanarak market alışverişlerinden, internet üzerinden satın alma işlemlerine kadar tüm satın alma işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilirsin.

Kredi kartı ve banka kartında olduğu gibi, ön ödemeli kartta da kart numarası ile birlikte güvenlik kodu yer alır ve POS cihazlarında kullanılabilir. Kredi kartı dolandırıcılıklarının sık yaşandığı günümüzde, ön ödemeli kart ile sadece içerisindeki bakiye kadar harcama yapabileceğin için, güvenli bir ödeme yöntemi olarak tercih edebilir, tatsız sürprizleri hayatından çıkarabilirsin.

Bunun yanı sıra, birçok ebeveyn internette harcama yapmak isteyen çocuğuna kredi kartı bilgilerini vermek yerine ön ödemeli kartı bir çözüm yolu olarak kullanmakta; çocuklarının harcamalarını güvenli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlamaktadırlar.

Ön Ödemeli Kart Nerelerde Kullanılabilir?

Ön ödemeli kartların geneli, banka kartı ya da kredi kartı geçerli olan işyerlerinin tamamında kullanılabilir. ininal Kart örneğinden yola çıkarsak; bu kartla yurt içinde ve yurt dışında, fiziki ya da sanal pos olan tüm iş yerlerinden alışveriş yapma imkânın vardır ve kredi kartı ya da banka kartı ile nasıl ödeme yapıyorsan, ininal Kart’la da aynı şekilde yaparsın.

Ön Ödemeli Kart Kaç Defa Kullanılabilir?

Günümüzde, 2 tip ön ödemeli kart mevcuttur. Bunlardan birincisi, tek kullanımlık yani “kullan-at” şeklinde olan karttır ve bu kart içerisindeki bakiyeyi harcandıktan sonra, tekrar yükleme yapamazsın.İkinci ön ödemeli kart türü ise, kullanım süresi içerisinde tekrar tekrar bakiye yüklemesi yaparak defalarca kullanılabileceğin ön ödemeli kart türüdür.

Ön Ödemeli Kart ile Taksitli Alışveriş Yapılabilir mi?

Ön ödemeli kart kullanarak taksitli alışveriş yapman mümkün değil. Yalnızca tek çekim seçeneği ile ilerleyebilirsin. Bu da seni taksitin getireceği faizden ve bakiyenin eksiye düşmesi riskinden korur.

Ön Ödemeli Sanal Kart Nedir?

Ön ödemeli sanal kart, dijital olarak tanımlanan ve içerisine yüklenen bakiye kadar harcama yapılmasına olanak sağlayan ön ödemeli kart türüdür. Sanal kart oluşturma işlemini, hesabının olduğu bankanın internet şubesini ya da mobil uygulamasını kullanarak yapabileceğin gibi, eğer bir banka hesabın yoksa ya da bu hesabı kullanmak istemiyorsan, ininal Cüzdan uygulamasını kullanarak ön ödemeli sanal kart oluşturabilirsin.