Legends of Runeterra Nasıl Oynanır?

Riot Games’in, efsanevi oyunu League of Legends evreninden yola çıkarak oluşturduğu yeni kart oyunu Legends of Runeterra (LoR), 24 Ocak 2020 tarihinde piyasaya sürüldü.

Riot Games’in, efsanevi oyunu League of Legends evreninden yola çıkarak oluşturduğu yeni kart oyunu Legends of Runeterra (LoR), 24 Ocak 2020 tarihinde piyasaya sürüldü. Oyunun henüz Türkçe sürümü olmasa da gelecek günlerde bu versiyonun da oyuna eklenmesi bekleniyor. Android, Windows, iOS ve Mac’te de oynanabilen oyun, duyurulduğu ilk günden beri hayranlarını heyecanlandırıyordu. LoL’den aşina olduğumuz karakterleri bu oyunda da görüyoruz. Fakat stratejinin çok önemli olduğu Legends of Runeterra’da karakterlerin geçmişleri, özellikleri ve hangi kartla eşleştirilirse hangi özelliklerini artıracağı daha çok önem arz ediyor.

Yaşam Sistemi

Her kart oyunu gibi bu oyunda da rakibini yenmek için onun yaşam puanını bitirmen gerekiyor. Tabii oyunda yaşam puanı yerine, League of Legends’ten aşina olunan Nexus kullanılıyor. LoL’de de olduğu gibi Nexus düştüğü zaman galip gelebiliyorsun.

Mana Sistemi

Genelde kart oyunlarında kartların güçlerini belli eden manalar olur ve sen biriktirdiğin manalar sonucu o kartı kullanabilirsin. LoR’da da sana her tur bir mana veriyor. Diğer oyunlardan farklı olarak League of Runeterra’da harcamadığın mana, mana barının altında bulunun spell mana barı olarak görünüyor. Spell mana barını 3 manaya kadar biriktirip diğer turlarda büyü manası olarak kullanabiliyorsun.

Tur ve Savaş Dinamikleri

Her turun başında iki oyuncu da destesinden birer kart çeker. Saldırmadan ya da savunmadan önce kullanacağın kartı benche alman gerekir. Devamında saldıran taraf, kartlarını savaş alanına sürer. Savunma tarafı da gelecek saldırıya göre savunma kartlarını seçer. İki tarafın kartları da birbirlerinin kartlarına hasar verir ve daha yüksek hasar veren taraf turun kazananı olur. Böylece rakibinin Nexus’una da hasar vermeyi başarır. Eğer savunma kartı koyulmazsa saldıran taraftan gelen hasar doğrudan savunmacının Nexus’una ulaşır. Ayrıca saldıran ve savunan oyuncular her tur değişir.

Kart Kategorileri

Kart oyunlarında gördüğümüz gibi Legends of Runeterra’da da farklı kategorilerde kartlar bulunur. Kartların ait olduğu bölgeler mevcuttur ve her destede en fazla 2 bölgeden kart seçebilirsin. Bölgeler ve içerdiği şampiyonlar şöyle:

Demacia: Lucian, Fiora, Lux ve Garen

Ionia: Zed, Shen, Yasuo ve Karma

Noxus: Draven, Katarina, Vladimir ve Darius

Freljord: Anivia, Ashe, Braum ve Tryndamere

Piltover ve Zaun: Teemo, Ezreal, Jinx ve Heimerdinger

Gölge Adalar: Elise, Kalista, Tresh ve Hecarim

Oyunda başlıca 3 türde kart var. Bunlar; champion, follower ve spell.

Champion: League of Legends’ta yer alan şampiyonlar bu kartta karşına çıkacak. Her karakterin seviye atlama koşulu yine LoL’deki gibi kendine has. Stratejine göre şampiyonları kendi arasında ya da farklı türden bir kartla kombolayabilirsin. Bazı şampiyon kartlarına örnek vermek gerekirse; Teemo, Eggnivia, Lucian, Elise, Draven, Braum gibi karakterlerden bahsedebiliriz.

Follower: Şampiyonlara göre daha güçsüz kartlardır. Bu nedenle tek başına kullanmak pek bir anlam ifade etmiyor. Özelliklerine göre strateji belirlemen ve karaktere uygun kartlarla kombolaman gerekiyor. Başlıca follower karakterleri ise şunlardan oluşuyor: Ravenous Butcher, Omen Hawk, Scrap Scuttler, Enraged Yeti, Spiderling, Draven’s Biggest Fan

Spell: Spell kartlarına büyü kartları da diyebiliriz. Oyunda burst, slow ve fast olmak üzere 3 farklı büyü kartı bulunuyor. Burst kartı ile rakibin karşılık veremeyeceği büyüler oluşturabilirsin. Slow ve fast kartlara ise rakip karşılık verebiliyor. Slow kartları savaş turunun öncesinde ya da sonrasında kullanabiliyorken fast kartlarını ise savaş sırasında kullanabiliyorsun.