Sanal Kart Nedir? Nasıl Alınır?

Sanal ortamda paylaşmak istemeyenlerin imdadına yetişen ininal sanal kart hakkında merak edilenleri bu yazımızda paylaştık.

İnternet, hayatımızdaki birçok konuda olduğu gibi alışveriş konusunda da önemli bir yer edinmeye başladı. Her an ve her yerden alışveriş yapma imkânı sunan eticaret siteleri sayesinde, yaşadığımız yerde bulunmayan ürünlere kolaylıkla ulaşabiliyor ya da aynı ürünün fiyat farklılıklarını takip edip, bize en uygun web sitesinden alışverişlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Ancak, internetin sağladığı avantajlarla birlikte çeşitli riskler de ortaya çıkmaya başladı. Nadir de olsa, eticaret sitelerinin güvenlikleri internet korsanları tarafından aşılabilmekte ve alışveriş yapan kişilerin kredi kartı bilgileri kopyalanabilmektedir. Bu risk oldukça düşük olsa da yine de bir risk olarak karşımızda duruyor ve bazılarımız haklı olarak bu riske girmeden alışveriş yapmanın yollarını arıyor. ininal olarak, internet üzerinden alışveriş yapmak isteyen ama kredi kartı bilgilerini sanal ortamda paylaşmak istemeyenlerin imdadına yetişen ininal sanal kart hakkında merak edilenleri bu yazımızda paylaştık.

Sanal Kart Nedir?

Özellikle internet alışverişlerinde kullanmak amacıyla geliştirilen sanal kart uygulaması, bir çeşit ön ödemeli kart olarak tanımlanabilir. Klasik ön ödemeli kartlarda olduğu gibi, sanal kartlarla da sadece içerisinde yer alan bakiye kadar harcama yapabilirsin. Ön ödemeli sanal kartındaki bakiye bittikten sonra istersen kartı iptal edilebilir ya da tekrar bakiye yüklemesi yaparak kullanmaya devam edebilirsin.

Sanal kart yüklemesini genellikle o anda ihtiyacın olan miktar kadar yapacağından, harcama işleminden sonra içerisinde bakiye kalmayacak ve kart bilgileri internet korsanları tarafından ele geçirilse bile işlerine yaramayacaktır. Birçok kullanıcının internet alışverişlerinde sanal kart tercih etmesinin önemli nedenlerinden biri budur.

Sanal Kart Nasıl Oluşturulur?

Hizmeti sunan kuruluşa göre değişiklik gösterebilen sanal kart oluşturma işlemi için biz ininal sanal kart oluşturma ile ilgili bilgi verelim. ininal sanal kart oluşturmak için, ininal Cüzdan uygulamasında yer alan “Kartlarım” menüsüne giriş yapman ve karşına çıkan ekrandaki “Sanal Kart Oluştur” butonuna tıklayarak, adımları takip etmen yeterli olacaktır.

ininal sanal kart oluşturduktan sonra, “Kartlarım” menüsünden sanal kartına ait bilgileri görüntüleyebilir, bakiye yükleyebilir ya da sanal kart içerisindeki bakiyeyi sıfırlayabilirsin.

Sanal Kart Nasıl Kullanılır?

Sanal kartın kullanımı ile kredi kartı ya da banka kartının kullanımı arasında herhangi bir fark yoktur. İnternet üzerinden yapacağın alışverişler sırasında, karşına çıkan ödeme ekranında yer alan kısımları, ininal sanal kart üzerinde yer alan bilgilere uygun şekilde doldurduğun takdirde, hiçbir sorun yaşamadan alışverişini tamamlayabilirsin. Ayrıca, ininal sanal kart ile sadece yurt içinde değil, aynı zamanda yurt dışında yer alan web sitelerinden de alışveriş yapabilirsin.

ininal sanal kartın sağladığı bir diğer avantaj ise, 3D Secure destekli olmasıdır. Önemli bir güvenlik önlemi olan 3D Secure sayesinde, ödeme işlemi sırasında ininal Cüzdan’da tanımlı olan telefon numarana kısa mesaj ile bir şifre gelir. Telefonuna gelen bu şifre girilmediği takdirde ödeme gerçekleşmez.

ininal sanal kart ile ilgili merak ettiğin diğer konuların cevaplarını Sıkça Sorulan Sorular sayfamızda bulabilir ya da iletişim sayfamızı kullanarak bize iletebilirsin.