Sınava Hazırlananlar İçin Evde 24 Saat

İstersen sınava hazırlık süresince bir günün nasıl geçirebileceğini beraber planlayalım.

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle 20-21 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın, 26-27 Haziran 2020 tarihine ertelendiğini duyurdu. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı da nisan sonuna kadar okulların kapalı olacağını duyurdu. Kısacası sınava çalışmak için önünde uzun bir süre var. İstersen sınava hazırlık süresince bir günün nasıl geçirebileceğini beraber planlayalım.

Düzenli Uyku, Sağlıklı Beslenme ve Spor
Virüs salgını nedeniyle evden çıkman, birçok uzmana göre doğru değl. Bu nedenle 24 saat evde kalacaksın. Zamanı iyi planlayıp günü birkaç parçaya bölmen senin için daha yararlı olabilir. Öncelikle ders çalışmak dışında yapman gerekenlerle başlayalım. Atalarımızın dediği gibi gerçekten de sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Ev içerisinde çok az hareket edeceğin için spor yapman oldukça önemli. Evde yapabileceğin birçok kardiyo egzersizi ve vücut geliştirme egzersizi olduğunu unutma. Dips, şınav ve squat gibi hareketlerle vücudunun canlanmasını sağlayabilirsin. Tabii evde spor yapmak kadar iyi beslenmek ve düzenli uyumak da önemli. Uyku, beslenme ve spor için günde 10 saatini ayırman yeterli.

Ne Kadar Ders Çalışılmalı?

Uzmanlara göre çok uzun süre ders çalışmak yerine kısa molalar vererek sınava hazırlanmak daha mantıklı. Bu nedenle her saat başı kısa bir mola verebilirsin. Ayrıca uyku, spor ve beslenme gibi ihtiyaçlarını çıkardığın zaman gün içerisinde ders çalışman için kalacak süre yaklaşık olarak 14 saat. Bunun en az 6 saatini ders çalışmaya ve sınava hazırlanmaya ayırabilirsin.

Sınava Yönelik Uygulamalar


Sınava çalışırken konuları okumak ve öğrenmek ya da test çözmek gibi yöntemleri asla hafife alma. Bunlara ek olarak günde yaklaşık 1 ya da 2 saat de sınava hazırlanmak için yeni nesil uygulamalardan yararlanabilirsin. Yeni nesil uygulamalardan öne çıkanlardan bazıları şöyle:

Raunt: İçerisinde konu anlatımı, soru bankaları ve video anlatımlarının bulunduğu uygulama, sınava hazırlanırken sana çok yardımcı olacak.

Gri Koç ile Kolay Sınav: Hocalarına her zaman ulaşman mümkün olmayabilir. Bu nedenle Gri Koç yardımı ile çözemediğin soruları, uygulamaya yükleyip binlerce kullanıcının çözmesini talep edebilirsin.

Photomath: Telefonunun kamerası ile çalışan uygulama, matematik hesaplamalarını kolayca yapıp sonuçları karşına çıkarıyor.

YKS ve TYT Notları: Neredeyse tüm dersler konu anlatımları bulunan uygulamayı telefonuna mutlaka indirmelisin.

Uygulamalara premium erişim için ise ininal Kart’ı kullanabilirsin. Eğer fiziksel kartın yoksa ininal Cüzdan’dan yardım alarak sanal kart oluşturabilir ve havale ya da EFT yöntemleri ile bakiye yükleyebilirsin. Üstelik ininal kampanyalarını takip edip avantajlı fiyatlardan da yararlanman mümkün.

Oyunlara da Yer Açabilirsin

Kafanı boşaltmak için haftada birkaç gün ve en fazla 2 ya da 3 saat oyun oynaman senin için yararlı olacaktır. Böylece konsantrasyonunu yükseltip daha efektif bir şekilde sınava hazırlanman mümkün. Oyunlar içerisinde seçimini daha az rekabetçi ve dilediğin zaman çıkabileceğin seçeneklere yönlendirmen de daha doğru olur. Kısacası önünde uzun bir zaman var. Düzenli olarak çalışıp oyunlara, spora, uykuya ve eğlenmeye zaman ayırarak dilediğin okulu kazanabilirsin.