2019’un En Çok Satan Oyunları

Steam 2019’da en çok satan oyunlar listesini yayınladı. Listede ücretsiz oynanabilen oyunları da göreceksin.

Steam 2019’da en çok satan oyunlar listesini yayınladı. Listede ücretsiz oynanabilen oyunları da göreceksin. Çünkü Steam, hesaplamalarına oyun içi satın almaları da dahil ediyor. Seni şaşırtabilecek bir başka detay ise bu yıl çıkan oyunların yanı sıra piyasaya çıktığı tarihin üstünden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala listeden inmeyen oyunların da bulunması. 2019’un en çok satan oyunları listesine girmeyi başaran rol yapma, strateji, çok oyunculu savaş arenaları (MOBA) ve nişancı oyunlarının hepsini senin için inceledik.

Monster Hunter World

CAPCOM tarafından geliştirilen Monster Hunter World, Ocak 2018’de piyasaya sürülmüştü. Monster Hunter Serisi’nin bir parçası olan oyunda yine bol bol aksiyon seni bekliyor. Rol yapma temelli olan oyunda, benzer oyunların aksine bolca sohbet ve diyalog beklememelisin. Monster Hunter World, hikaye kısmını opsiyonel tutarak seni hemen maceranın içine çekmeyi hedefliyor. Avın izini sürmek gibi detaylar ise oyuncuların beğenisini kazanmış durumda.

Civilization VI

Strateji oyunu sevdalılarının gözdesi olan Civilization Serisi son oyunuyla da büyük beğeni topladı. Civilization VI; yeni özellikleri, eklenmiş modları ve hikayeleri ile serinin üstüne koymaya devam ediyor. 4X strateji oyununda kendi medeniyetini kurabilir ve medeniyetinin usta olduğu kategorileri dilediğin özelliklere göre şekillendirebilirsin.

Warframe

2013 yılında satışa çıkarılan üçüncü şahıs nişancı oyunu Warframe’i de 2019’un en popüler oyunları listesinde görüyoruz. 2019’da çıkardığı güncelleme paketi ile oyuna yeni değişiklikler ve daha gelişmiş sinematikler ekleyen Warframe son hali ile daha uzun yıllar oynanacağının sinyallerini veriyor. Dilersen bu oyunu Steam üzerinden ücretsiz olarak kütüphanene ekleyebilirsin. Karakter paketlerini satın alarak farklı karakterlere ulaşabilir ya da kendi karakterini şekillendirebilirsin.

Destiny 2

Destiny Serisi’nin ilk oyunu Eylül 2014’te çıkıp birinci şahıs nişancı oyunları piyasasında kendine hızlıca bir yer edinmişti. Serinin 2. oyunu olan Destiny 2 ise Eylül 2017’de platformlarda yerini aldı. Gezegenler arasında dolaşma imkanı sağlayan oyun, hikayesi ile oyuncuların gönlünde taht kurmuş durumda. Oyunu Steam üzerinden ücretsiz olarak kütüphanene ekleyebilirsin. Genişleme paketini satın alarak yeni haritaları keşfedebilir ya da karakterini daha da güçlendirebilirsin.

Sekiro: Shadows Die Twice

Mart 2019’da piyasaya sürülen aksiyon-macera temelli Sekiro: Shadows Die Twice, 2019 Steam Oyun Ödülleri’nde “yılın en iyi oyunu” unvanına sahip oldu. Oyun seni Japonya İç Savaşı’nın parçası hissettiriyor. Hikayesi ile kendini aksiyonun içinde bulacağın ve empati kurabileceğin oyunun detayları ise göz alıcı. Ana hatları ile çizilen hikayenin yanında geri kalan tüm kararlar sana bırakılmış durumda.

The Elder Scrolls Online

ZeniMax Online Studios tarafından geliştirilen çok oyunculu rol yapma oyunu The Elder Scrolls Online, Nisan 2014’te piyasaya sürülmüştü. Sunduğu seçenekler, yapacağın geliştirmeler ve savaş dinamikleri ile seni kendisine bağlayan seri, üstünden yıllar geçse de zamanın eskitemediklerinden.

Grand Theft Auto V

GTA serisinin son oyunu 2013 yılında satışa sunulmuştu. Çıktığı günden bu yana her sene yılın en çok satan oyunları listesine adını yazdırdı. 2019’da da listede en üst sıralarda yer alıyor. Los Angeles şehrinde geçen GTA V, hikaye ve çok oyunculu online modları ile ayrı ayrı ilgi çekiyor. Hikaye modunda 3 farklı karakteri kontrol ederek şehrin sahibi olabilir ya da online modda diğer oyuncularla rekabet içine girebilirsin.

Total War: Three Kingdoms

SEGA tarafından geliştirilen Total War Serisi, strateji oyunları denildiğinde akla ilk gelenlerden. Sıra tabanlı gerçek zamanlı taktik oyunu olan Total War: Three Kingdoms, Mayıs 2019’da piyasaya sürüldü. Çin’de kurulan 3 farklı krallıktan birini seçip taktik zekanı ortaya koyma imkanına sahipsin.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege

Ubisoft tarafından geliştirilen ve yayımlanan birinci şahıs nişancı oyunu Rainbow Six: Siege, Aralık 2015’te oyunseverlerin beğenisine sunulmuştu. Online olarak oynanan Rainbow Six (R6), rekabetçi oyun moduyla çok beğeniliyor. Oyun içerisinde birbirinden farklı operatörlerle mücadeleye dahil olup bomba, alan savunması ve rehine modlarında takımınla rakip takımı alt etmeye çalışıyorsun. Yüksek rekabeti içinde barındıran oyun, diğer FPS oyunlarından farklı olarak aim kadar taktiği de ön planda tutuyor. Ayrıca belli aralıklarla güncellenmesi nedeniyle geçen 4 yıla rağmen çok seviliyor.

PlayerUnknown’s Battlegrounds
PlayerUnknown’s Battlegrounds yani bilindik adıyla PUBG oyun dünyasını sarsan başyapıtlardan biri haline geldi. En son mobil moduyla cep telefonlarında kendine yer edinen ve oyun piyasasını genişleten PUBG, çıktığı günden bu yana en çok konuşulan oyunlar arasında yer alıyor.