Arkadaşlarınla Beraber İzle: Netflix TeleParty Nedir?

Kendisine özel yapımlarının dışında dünya çapında ilgi gören film ya da dizileri ve klasikleri bir araya getirmeyi başaran Netflix, günümüzde Türkiye’de neredeyse her gencin ya üyesi olduğu ya da olmayı düşündüğü bir platform. Ancak bir arkadaş grubunda herkesin zevkleri örtüşmediği için evde toplanıp bir filmi izlemek zor olabiliyor. Oysa sen merakla beklediğin bir filmi farklı insanlarla -belki de hiç tanımadığın insanlarla da olsa- kalabalık halinde izlemek isteyebiliyorsun. Bunun kolay yolu ise Netflix TeleParty.

Netflix TeleParty Nedir?
Netflix için geliştirilen bir Chrome uzantısı olan TeleParty, Netflix abonelerinin birbirleriyle kolayca aynı filmi izlemesine izin veriyor. Böylece discord gibi bir konuşma uygulaması da kullanıp aynı anda filmi izleyip kritik yapabiliyorsun. Peki, bu uygulama nasıl kullanılıyor?
Netflix TeleParty Nasıl Kullanılır?
Netflix TeleParty’i kullanabilmen için ilk olarak Google’a girmen ve “Netflix TeleParty İndir”
yazman gerekiyor. Böylece uzantı bulunacak ve Chrome’a tanımlanacak. Ancak bazı durumlarda Chrome, uzantıları otomatik tanımlamayıp izin talep edebiliyor. Eğer tanımlama gerçekleşmezse ayarlar kısmına girip arama barını kullanarak “uzantılar” yazmalı ve çıkan yerde “Uzantıları Yönet” seçeneğine tıklayıp Netflix TeleParty uzantısını aktif hale getirmelisin.
Tabii ki sadece senin indirmen yeterli olmayacak. İzleyeceğin diğer kişilerin de uzantıyı indirmesi ve aktif hale getirmesi gerekiyor.
Arkadaşların uzantıyı indirip aktif hale getirdikten sonra birinizin parti başlatması gerekecek. Partiyi başlattıktan sonra arkadaşlarının URL’lerini öğrenip partiye davet etmen mümkün. Tüm arkadaşların dahil olduktan sonra dizi ya da filmi birlikte izleyebilirsiniz.
Netflix TeleParty’nin Avantajları Nelerdir?
Netflix TeleParty’nin en büyük avantajı, Netflix üzerinde yer alan film ya da dizileri arkadaşlarınla beraber ücretsiz izleyebilmen. Bunun dışında diğer faydaları şöyle: Ekran paylaşımı uygulamalarından farklı olarak Netflix TeleParty tamamen senkronize çalışıyor. Bu sayede herhangi bir gecikme yaşamadan içeriği aynı anda izleyebiliyorsun. Uygulama indirmene gerek kalmıyor ve sadece ufak bir Chrome uzantısı ile tüm işlemleri halledebiliyorsun. Discord gibi uygulamalar vasıtasıyla bir yandan konuşarak filmi izleyebiliyorsun. Ayrıca uygulama bunu yapmak yerine beraber yazışarak konuşmanıza da izin veriyor. Netflix TeleParty’i Kullanmak İçin Neler Gerekiyor? Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle tahmin edebileceğin gibi internete bağlanabileceğin bir bilgisayarın olmalı. Buna ek olarak Netflix üyeliği gerekiyor. Bunun için ininal Kartı’ndan yararlanabilirsin. Netflix’e üye ol butonunu tıkladıktan sonra kişisel bilgilerini ve ininal Kart bilgilerini girmen gerekiyor. İstersen bu işleme geçmeden önce ininal indirimli Netflix üyeliği için ininal kampanyalarını kontrol edebilirsin.