Bayram Tatili İçin En İyi Rotalar

Bu yıl ailen ya da sevdiklerinle erkenden bayramlaşıp güzel bir tatile çıkmak istiyorsan, senin için hazırladığımız rotaları incelemeyi unutma!

2020 yılında Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz gününe denk geliyor. Birçok resmi kurum için 30 Temmuz tam gün, özel sektör çalışanları için ise yarım gün tatil olacak. Ayrıca bayram tatili 3 Ağustos 2020’ye kadar devam edecek. 

Birbirinden Güzel İzmir Köyleri

Türkiye’nin 3. büyük kenti olmasının yanı sıra tatil beldeleriyle de tanınan İzmir’in, pek fazla bilinmeyen yönleri de bulunuyor. Bunların başında da İzmir’in köyleri geliyor. İzmir’in uzak ilçelerinde ve genellikle geçmişte yörükler ya da muhacirler tarafından kullanılan köyler, geleneksel Türk mimarisinin en iyi örnekleri ile seni bekliyor. Bunlar arasında en iddialılar ise Özbek ve Lübbey.

Lübbey Köyü’ne Nasıl Gidilir?


İzmir’in Ödemiş ilçesinde yer alan Lübbey, İzmir’in en güzel dağ köylerinden biri. Konar göçer ya da göçebe olarak adlandırılan Türklere geçmişte yörük adı veriliyordu. Yörüklerin yerleşik düzene geçmesi ile kurdukları Lübbey, şu an 3 kişinin yaşadığı nadide bir yerleşim yeri. İçerisinde yer alan özel taş evleri ile tarihe meydan okuyan köyde gece gün doğumu ve batımı gerçekten inanılmaz. Fotoğrafçıların uğrak mekanı olan köye ulaşmak için İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan indikten sonra aşağıda yer alan rotayı takip edebilirsin.

Ödemiş’te ziyaret edebileceğin diğer önemli noktalar ise şöyle:

Bedia Akartürk Müzesi: TRT’de adını duyuran ve Türk müziğinin eşsiz sesi Bedia Akartürk’ün, memleketi olan Ödemiş’te kendi adına açılmış bir müze bulunuyor.

Kadın El Sanatları Pazarı: Ödemiş ve İzmir’e özel el sanatlarını görebileceğin pazar, özellikle efe ve mekik oyaları için tercih ediliyor. Ayrıca ipekten örülen özel çarşafları da inceleyebilirsin.

Birgi: Aydınoğulları Beyliğine ev sahipliği yapan Birgi, Ödemiş’e birkaç kilometre uzaklıkta. Aynı zamanda Ege’nin en ünlü köylerinden de biri olan Birgi, özel konaklara ev sahipliği yapıyor. Çakırağa ve Sandıkoğlu konakları, ünlü Birgi yapıları arasında yer alıyor.

Özbek Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Özbekistan’dan İzmir’e göç edenler tarafından kurulan Özbek Köyü, Duğles Hatıra Ormanı’nın hemen yanı başında yükseliyor. Denize olan yakınlığı ile kış aylarında da oldukça ılıman bir iklime sahip olan köy, zeytinyağı kokusunu hissedebileceğin kadar doğal. Taş evleri, dar sokakları ve birçok noktasında yer alan deniz manzarası ile büyüleyici bir atmosfere sahip olan köye gitmek için Urla çıkışında tabelaları takip etmen yeterli. Eğer İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan bu bölgeye ulaşacaksan, aşağıda yer alan rotayı takip edebilirsin. 

Urla’ya kadar gitmişken Özbek Köyü dışında ziyaret edebileceğin yerler şöyle:

Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi: Susuz Yaz gibi özel eserlere imzasını atmayı başaran ünlü edebiyatçı Cumalı adına açılan ev, Urla’da mutlaka ziyaret etmen gereken yerlerden biri.

Klazomenai Antik Kenti: 12 İyon kentinden biri olan Klazomenai’nin kalıntılarını görebilirsin. Girişin ücretsiz olduğu ve 1920’li yıllardan bu yana çeşitli araştırmalara konu olan kent, İyonyalılara dair önemli bir kültürel miras.

Nemrut: Tarih ve Doğa İç İçe 


UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı, aslında Toros Dağları’nın yüksek zirvelerinden biridir. Milattan önce 1. yüzyılda Kommagene Krallığı tarafından yerleştirilen heykeller ile ünlenen Nemrut Dağı, Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Adıyaman şehir merkezinden yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta olan Nemrut Dağı’na ulaşmak için aşağıda yer alan rotayı takip edebilirsin. 

Nemrut Nemrut Dağı’na gitmişken mutlaka yapman gereken şeylerin başında gün doğumunu izlemek geliyor. Sarı, turuncu ve kırmızı tonların geçişini rahatlıkla görebileceğin Nemrut Dağı, özel izleme terasları ile dünyada eşine az rastlanabilecek bir güzellik sunuyor. 


Bunun dışında Nemrut Dağı’nda çadır ile konaklaman mümkün. Genellikle ilk defa ziyaret edecekler hem gün batımını hem de gün doğumunu izlemek için bir günlük plan yapıyor. Akşam saatlerinde gün batımını izledikten sonra çadırlarında tarihe tanıklık ederek bir gece geçiriyor ve sabah gün doğumunu izliyor. 


Nemrut Dağı’na kadar gitmişken kalan vaktini, Adıyaman’ın güzel ilçesi Kahta’da geçirebilirsin. İlçede otantik el yapımı eşyaların satıldığı dükkanlar yer alıyor. Alışverişini buralardan yapıp arkadaşlarına güzel bir hediye de götürebilirsin. 


Yolcu360 ve ininal Yanında!


Yeni bir deneyime tanık olabilmen için Yolcu360 ve ininal sana özel bir fırsat sunuyor. Yolcu360 üzerinden araç kiralamanı ininal Kart’ın ile yaparsan, %50 indirim kazanabilirsin. Tabii ki kampanya Kurban Bayramıyla da sınırlı değil. 2021’e kadar Yolcu360’ın araçlarını kiralayıp indirimden faydalanabilirsin. İndirim için Yolcu360 sitesine girip araç kiralama seçeneğinden gideceğin rotaya göre rezervasyonunu yapman gerekiyor. Rezervasyonu yaptıktan sonra ödeme ekranına geleceksin. Burada ininal Kart bilgilerini ve ININAL360 kodunu girmelisin. Ödemeyi yaptığın zaman %50 indirim kazanacaksın. Detaylar için ininal Kampanya sayfasını ziyaret edebilirsin. Dağı’nda Yapman Gerekenler