Ekim 2020’de Yayınlanmaya Başlayacak 7 Anime Önerisi

Eğer anime izlemeyi seviyorsan, aşağıda verdiğimiz listeye bir göz atmanda fayda olabilir.

Japonların en başarılı oldukları konulardan biri de çizgi filmlerdir. Anime kavramını tüm dünyaya tanıtan Japonya’da anime tarzı çizgi film üretimi çok büyük bir sektör durumunda ve birçok üniversitede anime ile ilgili eğitim verilen bölümler bile var. Bu kadar büyük ve aktif bir sektör olunca, durmadan yeni içerikler üretmek mümkün oluyor. 2020 yılı Ekim ayı itibariyle, birçok animenin yeni sezonu yayınlanacak. ininal olarak bu yazımızda, ekim ayında yayına girecek olan animeleri bir araya topladık. 

Haikyuu!!

Konusu voleybol olan bir mangadan yola çıkılarak yapılan Haikyuu ilk olarak 2014 yılında anime severlerle buluştu ve kısa sürede tüm dünya çapında popülerlik kazandı. Yer yer güldüren ve genel olarak da seyircileri sürükleyen senaryosuyla Haikyuu, Hinata ve Kageyama adlı iki baş karakterin etrafında dönen hikayesinin yeni bölümleri ile 3 Ekim 2020’den itibaren yayında olacak.

Mahouka Koukou no Rettousei (The Irregular At Magic High School)

İlk sezonunun üzerinden yıllar geçmesine rağmen, anime severlerin unutmadığı Mahouka Koukou no Rettousei, 3 Ekim 2020 tarihinde ikinci sezonu ile seyircileriyle buluşuyor. Animenin konusu ise, büyü okuluna giden Tatsuya ve Miyuki Shiba kardeşlerin büyü ve teknolojiyi buluşturmaları sayesinde animeyi bilim-kurgu ile harmanlamış. Eğer büyüler ve teknolojinin bir arada neler başarabileceğini merak ediyorsan, adını söylemesi çok zor olan bu animeyi izleyebilirsin.

Golden Kamuy

İlk sezonu 2018 yılında yayınlanan Golden Kamuy, 1905 yılında geçen bir hikâyeye sahip. Animenin kahramanı olan Sugimoto, Japon-Rus Savaşı’ndan sağ salim dönmeyi başarmış ve savaşta hayatını kaybeden en yakın arkadaşının ailesine bakmak için hazine avcılığına girişmiştir. Hazine avcılığına başladıktan sonra, kendisi gibi hazine peşinde olan bir Asirpa adlı kızla yolları kesişmiş ve o andan itibaren birlikte çalışmaya, azılı suçlularla birlikte mücadele etmeye başlamıştır. İkinci sezonu Ekim ayında başlayacak olan Golden Kamuy, hikayesindeki detaylı anlatım ile 20. yüzyılın başlarındaki Japonya’yı çok güzel bir şekilde anlatıyor.

Hanyou no Yashahime: Sengoku Otogizoushi

Orta Çağ Japonyasında başlayan ve günümüzde devam eden bu animede, uzun süre birbirinden uzak kalan kız kardeşlerin zaman tünelini kullanarak bir araya gelmesi sonrasında yaşanan olaylar anlatılıyor. İblis avcıları, kardeşler arasındaki bağ gibi birbirinden farklı konuları tek bir hikâyede güzel bir şekilde harmanlayan bu animenin ilk sezonunu seyretmediysen, en kısa sürede seyredip ikinci sezona geçebilirsin.

Noblesse

Aslında bildiğimiz bir hikâyenin anime uyarlaması olan Noblesse’de, 820 yıl uyuduktan sonra günümüzde gözlerini açan bir vampir ve onun yardımcısı olan Frankenstein başrolde yer alıyor. Animenin baş karakteri olan Raizel, uyandıktan sonra yeni dünyaya ayak uydurabilmek için liseye kaydoluyor ve bu sırada dünyayı ele geçirmeye çalışan Birlik adındaki gizli örgüte karşı mücadele etmeye başlıyor. Bolca aksiyon içeren bu anime 2020 yılı Ekim ayında yayına girecek.

Tonikaku Kawaii

Biraz komik ve oldukça romantik bir anime olan Tonikaku Kawaii, hayatının aşkını şans eseri bulan ama bir anda kaybeden Nasa Yuzaki etrafında şekilleniyor. Konusunu fazla anlatıp da spoiler vermek istemediğimiz için, animenin devamını kendisinden öğrenmen daha doğru olacak. Tonikaku Kawaii, Ekim ayında yayınlanmaya başlıyor.

Kamisama ni Natta Hi

Animenin baş karakteri olan Youta Narukami, üniversiteye girmek için ders çalışan, düzenli bir gençtir. Tüm düzenini kurmuş, gelecek planlarını yapmışken Youta’nın karşısına Hina adında genç bir kız çıkıyor ve geleceğe dair her şeyi bildiğini iddia ediyor. Youta’ya başta saçma gelen bu iddia, Hina’nın yeteneklerini gördükçe anlam kazanmaya başlıyor ve Hina “Dünya 30 gün içerisinde yok olacak!” dedikten sonra, işler iyice karışıyor. Hina bunu söyledikten sonra Youta’nın evinde kalmaya karar vererek, eğlenceli bir animenin ortaya çıkmasını sağlıyor. Kafa dağıtan, vurdu kırdı yerine eğlence vaat eden animelerden hoşlanıyorsan, Kamisama ni Natta Hi sana uygun bir seçim olabilir.

İnternette satın almak istediğin manga serilerini, anime dizilerini ininal Kart ile hızlı, güvenli ve yaş sınırı olmadan gerçekleştirebileceğini biliyor muydun? Türkiye genelinde binlerce noktadan hiçbir sözleşme imzalamadan, yaş sınırına takılmadan alacağın ininal Kart ile, tüm harcamalarını rahatça yapabilir; kartına yüklediğin kadar harcarsın.

Animeler, mangalar ve diğer birçok konu hakkındaki yazılarımızı takip etmek, en yeni bilgilere hızlıca ulaşmak istiyorsan, web sitemizin blog bölümünü takip edebilirsin.