En Başarılı Amazon Original İçerikleri

Amazon Prime’ın Türkiye için özel bir fiyat ile aktif hale gelmesi, Amazon Prime ile alınan Prime Video Türkçe içerikleri de yaygınlaştırmaya başladı.

Amazon’un tıpkı Netflix, Hulu ve Disney platformları gibi özel olarak hazırlattığı dizi ve filmleri, Prime Video aracılığı ile paylaşması sayesinde Amazon Original içeriklerinin önemli bir kısmına Türkçe olarak erişmek mümkün hale geldi. Biz de bu çok sayıdaki dizi ve film arasından öne çıkan Amazon Original içeriklerini senin için bir araya getirdik. Ancak içeriklerden bahsetmeden önce Prime Video’ya özel X-Ray özelliğini anlatmak istiyoruz.

Prime Video X-Ray Nedir?

Netflix ve BluTV gibi içerik sağlayıcıların tamamının birbirinden farklı özellikleri bulunuyor. Prime Video’yu diğer içerik sağlayıcılardan en önemli özelliği ise X-Ray. Herhangi bir içeriği durdurduğun zaman sol tarafta X-Ray adı verilen bir seçenek çıkıyor. Ekrandaki sahnede yer alan oyuncular ve o sahnedeki müziğin adını görebiliyorsun. Böylece Shazam gibi uygulamalara gerek kalmadan şarkıların, görsel arama gibi yöntemlere başvurmadan da oyuncuların isimlerini öğrenmen mümkün oluyor.

Şimdi, Prime Video’da yer alan Amazon Original içeriklerine bakalım.

Tom Clancy’s Jack Ryan


Tom Clancy kitaplarından ve anlatılarından etkilenilerek hazırlanan Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ve Tom Clancy’s Splinter Cell Serisi gibi oyunlar, Türkiye’de hatırı sayılır bir kitleye sahip. Amazon Original içerikleri arasında yer alan Tom Clancy’s Jack Ryan ise oyunlarda değinilmeyen farklı konulara bir bakış yakalamanızı sağlıyor. Prime Video ile izleyebileceğin dizinin ilk sezonu Orta Doğu, ikinci sezonu ise Latin Amerika’yı konu alıyor.


Modern Love


Amazon Original tarafından hayata geçirilen ve ismini New York Times’ın aynı adlı haftalık köşesinden alan Modern Love, Ekim 2019’da yayınlanmaya başlandı. Her biri farklı bir hikayeyi konu alan 8 bölümlük ilk sezonunda, New York’un kozmopolit yapısından bipolarların yaşadığı sorunlara kadar birçok farklı noktaya değiniliyor. Tabii ki tüm bu hikayeler tahmin edebileceğin gibi aşk teması üzerinden ilerliyor.


The Boys

Marvel mı, DC mi? Herhalde son yıllarda en sık sorulan sorularından biri budur. The Boys ile bu soruya üçüncü bir seçenek eklenebilecekmiş gibi duruyor. The Boys, “Gerçek hayatta süper kahramanlar olsaydı nasıl olurdu?” sorusunun adeta bir cevabı. Yozlaşmış, kibirli ve kendini dünyanın merkezinde gören süper kahramanların maceraları ile The Boys, çıktığı günden bu yana birçok insanı etkilemeyi başardı.


The Man in The High Castle



Herhalde Amazon Prime’ın adını duyurmasına en çok katkı sağlayan içeriklerden biri The Man In The High Castle oldu. Philip K. Dick tarafından yazılan aynı adlı romandan uyarlanan dizi, temel olarak “İkinci Dünya Savaşı’nı Naziler kazansaydı ne olurdu?” sorusunun cevabına odaklanıyor. Tarihin akışının değişmesi durumunda nasıl bir dünya ile karşılaşacağını merak ediyorsan bu diziyi mutlaka izlemelisin.


Prime Video’ya Nasıl Bağlanılır?

Amazon Prime’a nasıl üye olacağını daha önce anlatmıştık. Burada Amazon aracılığı ile hızlı kargo ve Twitch’te ücretsiz abonelik gibi konulardan yararlanabileceğini bilmen gerekiyor. Prime Video içerisinde yer alan Amazon Original içeriklerine de Amazon Prime üyeliği ile ulaşabiliyorsun.

Amazon Prime fırsatlarından yararlanabilmen için ilk olarak Amazon’a üye olman gerekiyor. Üyeliği aktif hale getirdikten sonra “Prime’a Katıl” seçeneğine tıklaman ve ininal Kart bilgileri ile kişisel bilgilerini girmen gerekiyor. Burada Amazon’a kart bilgilerini kaydetmen durumunda her alışverişte tekrar tekrar ininal Kart bilgilerini girmene gerek kalmayacağını unutma. Ayrıca Amazon tarafından düzenlenen kampanya ile ilk ay herhangi bir ücret ödemene gerek yok.