Uzaktan Eğitimden Yüksek Verim Almanı Sağlayacak 8 İpucu

ininal olarak bu yazımızda, uzaktan eğitimden yüksek verim almanı sağlayacak ipuçlarını paylaştık.

Korona Virüsü nedeniyle, kapanan okullar eğitimlerine online olarak yani uzaktan devam ediyor. Zamanımızın çoğunu online olarak ve geri kalanını da eğitim alarak geçirdiğimizi düşünürsek, bu ikisini birleştirmek ve en fazla yararı sağlamak aslında düşünülenden çok daha kolay. 

Sabah Düzenini Sağlamak Aynı okula gider gibi, uzaktan eğitim derslerine girmeden önce hafif bir kahvaltı ile güne başlamalısın. Mutfağın yakında olmasına güvenerek ilk derse aç girmek, verimini düşürebilir.

Ders Dinleme Ortamını Hazırlamak Uzaktan eğitimle ilgili en büyük sıkıntılardan biri konsantre olamamaktır. Bu nedenle, mümkünse ders sırasında yalnız olabileceğin, dikkatini dağıtacak hiçbir şeyin olmadığı bir odadan derse katılmalısın. Eğer böyle bir imkânın yoksa, ailenle konuşup ders sırasında olabildiğince sessiz olmalarını istemelisin. Bu arada aklında bulunsun; yatarak ders dinlemek faydadan çok zarar getirir çünkü fark etmeden uykuya dalabilirsin.

Oturma Pozisyonunu Ayarlamak Daha önce de söylediğimiz gibi, yatarak ders dinlemek iyi bir seçenek değil fakat yanlış oturuş şekli ile ders dinlemek de iyi bir seçenek değil. Bu nedenle, ders dinlerken dik oturmalı ve kullanacağın ekranı göz hizasına getirmelisin. Bu tür bir çalışma şekli hem boynunu hem de sırtını korumanı sağlayacaktır.

Sadece Derse Odaklanmak Uzaktan eğitim sırasında, aynı sınıfta olduğu gibi telefonundan ya da diğer iletişim araçlarından uzak durman dikkatinin dağılmasına engel olacaktır. Ders sırasında telefonunu sessiz moda alıp, göremeyeceğin bir yere bırakmak ya da tüm bildirimleri kapatmak, dikkatinin dağılmasının önüne geçebilir.

Derse Katılım Sağlamak Uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitim arasındaki farklar çok azdır. Yani yüz yüze eğitim sırasında yaptığın gibi derslere katılmak, yeri geldiğinde soru sormak ya da sorulan sorulara cevap vermek de uzaktan eğitimin birer parçasıdır ve derse bu şekilde aktif katılım sağladığında çok daha fazla bilgi edindiğini, aldığın bilgilerin aklında kaldığını göreceksin.

Ders Aralarını Doğru Değerlendirmek Uzaktan eğitim, senin de bildiğin gibi normal ders sürelerine ve teneffüslere sahip bir eğitim şeklidir. Bu nedenle, ders aralarında yani teneffüslerde dinlenmen, derse dinç bir şekilde katılman önemlidir. Ders aralarını telefon ya da tabletinle geçirmek yerine, gözlerini dinlendirerek geçirmen hem gözlerine iyi gelecek hem de derslerdeki verimini artıracaktır.

Ders Sonrasında, Ödevleri Unutmamak Uzaktan eğitim sırasında verilen ödevlerle, yüz yüze eğitim sırasında verilen ödevler arasında da fark yoktur. Ödevleri zamanında yapmak, sınavlara daha hazırlıklı olmayı ve derslerde anlatılan konuların pekişmesini sağlayacaktır. Bu nedenle, her ne kadar gün boyu evde olsan da kendine bir ders çalışma takvimi hazırlamalı ve bu takvime sadık kalmalısın.

Ders Çalışma Grubu Oluşturmak Aynı sınıfta yer alan arkadaşlarınla oluşturacağın bir ders çalışma grubu, normalde okulda soracağın soruları ya da ihtiyacın olan yardımı arkadaşlarından almanı sağlayacaktır. Amacı ders çalışmak olan ve bu amaca uygun bir şekilde kullanılan çalışma grubu ile hem sen hem de arkadaşların derslerden geri kalmamış olacaktır. Hepimiz uzun süredir evdeyiz ve alışkanlıklarımız da bu nedenle değişti. Ancak normal hayata döndüğümüzde, kaldığımız yerden devam etmemek ve evde kaldığımız süreyi en verimli şekilde kullanmak bizim elimizde. Bu nedenle, özellikle uzaktan eğitim uygulamasını ciddiye almalı ve bu uygulamanın da geleceğimiz için önemli olduğunu unutmamalıyız. Yukarıda saydığımız ipuçlarını kullanarak, uzaktan eğitimi kendin için bir avantaja dönüştürebilir ve bu uygulamadan en yüksek faydayı sağlayabilirsin. Uzaktan eğitim için ihtiyaç duyduğun tableti satın almak veya internet bağlantı ücretini ödemek için ininal Kart sana yeter. Yaş sınırı olmadan, herhangi bir sözleşme imzalamadan hızlı ve kolay bir şekilde sahip olabileceğin online alışveriş kartı olan ininal Kart ile tüm harcamalarını güvenle gerçekleştirebilirsin. ininal tarafından hazırlanan ilgi çekici konulara, ipuçlarına ve kampanyalara ininal Blog sayfasından ulaşabilirsin.