Wattpad’den Çıkan En İyi Kitaplar

Kanada’nın Toronto şehrinde doğan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Wattpad, günümüzün genç yazarlarının çıktığı önemli bir dijital merkez halini aldı.

Kanada’nın Toronto şehrinde doğan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan Wattpad, günümüzün genç yazarlarının çıktığı önemli bir dijital merkez halini aldı. Onlarca ödüle sahip olmasının yanı sıra birçok farklı ülkede bestseller yazar çıkarmayı da başaran Wattpad’in Türkçe’de en başarılı olmuş isimlerini ve yapıtlarını senin için listeledik. İlk olarak Wattpad’in tam olarak nasıl çalıştığından bahsedelim.

Wattpad Nedir?

Kasım 2006’da Kanada’nın Toronto şehrinde kurulan Wattpad; kullanıcıların kendi hazırladığı hikaye ya da şiirleri, diğer kullanıcılar ile paylaşmasına olanak tanıyan bir platform. Geçen yıllar içerisinde hızla popülerleşen bu platform; milyonlarca öykü, hikaye, roman, şiir, makale ve denemeye ev sahipliği yapmaya başladı. Buna ek olarak dijital ortamda başlayan yazarlık serüvenini bir adım öteye taşıyıp kitap basan isimler de oldu. Bunlar arasından hemen her ülkede bestseller yani “en çok satanlar” arasına girmeyi başaran çok sayıda isim, platformun popülerliğini daha da artırdı. Facebook ya da Google hesabı ile hemen katılabileceğin Wattpad’in “Hikayelerin yaşadığı yer” şeklinde iddialı bir sloganı da var.

Wattpad Kitaplığı Nedir?

Neredeyse kitap satan her yayınevi ya da internet sitesi, Wattpad için ayrı kitaplıklar oluşturmaya başladı. Örneğin Türkiye’de kitapyurdu.com içerisinde böyle bir alan var. Burada en çok satan kitapları, sıralamaya göre kolayca görebiliyorsun.


En İyi Wattpad Kitapları

İlk olarak Wattpad’de yayınlanan ve çok beğenilen kitapların listesi şöyle:

Yabancı ve Şahmeran: Bu platformdan çıkıp Türkiye’de en çok okunan kitaplar arasına girmeyi başaran eser, Öznur Yıldırım tarafından kaleme alındı. Yoğun betimlemeler ile karşılaşacağın kitap, sürükleyici olay örgüsü ile bir gün gibi kısa bir süre içerisinde bitiyor.

Kötü Çocuk Serisi: Ephesus Yayınları tarafından basılan Büşra Küçük’ün kaleme aldığı seri, çok sayıda okurdan olumlu eleştiriler aldı. Hatta kitabın filmi bile çekildi. Babasıyla tanışan bir gencin gözünden dünyayı görebileceğin kitap, sürükleyici yapısıyla büyülüyor.

4N1K: Dört yakın erkek arkadaşı ile beraber bolca vakit geçiren bir kızın öyküsünü konu alan kitap, Epsilon tarafından basıldı. Büşra Yılmaz imzalı kitapta her gencin kendinden ya da çevresinden bir parça bulması mümkün.

Bir Kavanoz Aşk: Ailelerin her zaman haklı olamadığını gösteren kitap, Buket Özdal imzası taşıyor. İlk baskısı 2015 yılına ait olan kitabın yayınevi ise Epsilon.

Wattpad’in büyülü dünyasına henüz katılmadıysan hemen üye olabilir, kendi kitabının ilk öykülerini kullanıcılarla paylaşabilirsin.

Bu popüler kitapları ya da Wattpad kitaplığında beğendiğin başka bir kitabı satın almak için de ininal Kart ile online sipariş vermen ya da mağazalara gitmen yeterli.